Skal man have en henvisning til kiropraktor?

Skal man have en henvisning til kiropraktor?


Henvisning til kiropraktor?

Nej. Nogen tror måske, at man skal have en henvisning fra lægen, fordi det gør sig gældende, når man skal til fysioterapeut.

Der er tre fagpersoner i det danske sundhedsvæsen, som har den såkaldte ”primære diagnoseret”. Det er læger, tandlæger og kiropraktorer. Det vil sige, at man hos disse fagpersoner kan henvende sig uden henvisning fra andre. Denne ret udspringer af den uddannelse, som de tre faggrupper får, hvor en stor del sigter mod at kunne holde forskellige diagnoser op imod hinanden (differentialdiagnostik), vælge den mest sandsynlige og derefter lægge en behandlingsplan.

Aktørerne i det danske sundhedsvæsen er generelt dygtige til at kende deres egen begrænsning og har en stor viden om, hvor patienten kan opnå den optimale hjælp med sine problemer. Så selvom patienter således ikke henvises til kiropraktor, så foregår der ”anbefalinger” på kryds og tværs imellem de faggrupper, som beskæftiger sig med problemer i muskler og led, nemlig ud over kiropraktorer også læger, ortopædkirurger, reumatologer, fysioterapeuter, osteopater, massører og kraniosakralterapeuter.

Konkluderende kan man sige, at det altså ikke er nødvendigt med en henvisning. Alle, som ønsker behandling hos en kiropraktor, kan henvende sig direkte - ligesom når man vil til tandlægen eller den almindelige praktiserende læge.

Kan man behandle led med betændelser ifm. gigt?

Kan man behandle led med betændelser ifm. gigt?

Behandler I børn og babyer?

Behandler I børn og babyer?